Click me!

FB page

Tuesday, July 29, 2014

Salam AidilFitri 2014



Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada seluruh umat Islam di seluruh dunia. Semoga raya tahun ini menjadi lebih bermakna bersama yang tercinta. Kepada yang mengenali diri ini, sepuluh jari ku tadahkan tanda maaf atas kesilapan,kekhilafan diri ni samada sengaja atau tidak sengaja sebagai hambaNya yang hina ini..

Juga kepada rakan2 bloggers yang lain, bikers, rakan2 sekolah, Kolej Risda Melaka & Universiti Malaysia Kelantan. Tidak lupa juga saudara2 islam kita yang berjuang di Gaza,semoga Allah melindungi mereka..aminn.. Salam Aidilfitri semua

p/s: cantik x kereta GT86?? doakan ku dpt kereta idaman tu..hihi

Saturday, July 26, 2014

Taaruf Shaklee Independent Distributor (SID) | "Saya bukan orang senang"

Salam & Greetings..Mesti ramai pelik kan aq post product kesihatan tibe2?hehe..jom taaruf..
Nama diberi Wan Mohamad Fadhli
Shaklee Independent Distributor (SID) area Bentong, tapi available untuk seluruh Malaysia.
Pm/sms/Whatsapp : 017-9807376
SID no.: 1161434
Boleh dapatkan Shaklee by POS (buat masa ini)...

semoga rakan2 kat sini tidak segan2 nak bertanya,berkongsi, membeli (eceehh hehe) dengan sy..

"saya bukan org senang,palie"

tu kata2 someone yang bermakna buat aq,sgt2 tersentuh disebalik senyumannya yg manis...bila dy ckp cmtu, aq taw dy sedang pikul tugas yg berat...

dari situ aq belajar untuk berjaya,senangkan family aq, sbb aq pun bukan drp org2 senang.. Cucu felda bilut 3rd Gen punye nih...

So, aq decide nak ubah diri aq dengan mencuba nasib dalam online business. Orang kite nih takut sangat nak mencuba sesuatu yang baru (yang positif). Takut kene kutuk la,kene hina la, kena bahan la..takut tu, takut ni..macam mane nak maju?? hhaiishhh... teringat kata2 si dia

"Biarlah orang hina kita, sabar ya palie,"

Sampai sekarang aq pegang due kata2 hikmat tuh untuk aq terus usaha usaha usaha..Jadi,jom kite berbisnes..

" Berniagalah kamu kerana 9 per 10 punca rezeki itu hasilnya daripada perniagaan".

Friday, July 25, 2014

BERBUKA PUASA & BERAYA BERSAMA CINCH TEA SHAKLEE | KHASIAT DAN KEBAIKAN

Korang lepas berbuka mesti rasa lemau, perut senak, tak bermaya lepas berbuka kan??

sama la kite, nk pegi terawih pun malas je layan penat puasa nih.. tapi sejak2 ni, rasa segar biji mata nih!! wow..korang nak tahu rahsianya??Let me share with u guys...


HAA!!! NIII DIAAAA!! (loghat Penang mai.. hehe) ....Tengah tulis entry ni pun segar biji mata ni ha,,bese pukul 10pm lepas terawih dah kuyu..sbb tu entry pun lemau update..kihkih

Cara nak minum dan bancuh Shaklee Cinch Tea ini senang sahaja. Kanak-kanak ribena pun boleh 
buat...huhu. Ia datang dalam sachet yang kecil. So, just bancuh dengan air sejuk or panas or suam ikut citarasa kita. Tanpa gula. Sangat sesuai diberikan kepada penghidap kencing manis dan sesiapa yang sedang berdiet. Kalau nak tambah gula pun boleh juga. Untuk berbuka tadi, bancuh Shaklee Cinch Tea ini dengan sedikit brown sugar dan perahan lemon. Jadilah ala-ala ice lemon tea gitu...sedap tau!!!


KHASIAT DAN KEBAIKAN SHAKLEE CINCH ENERGY TEA MIX
  • Merupakan bahan anti-oksidan (pejuang kanser yang kuat)
  • Membantu mengawal kerosakan DNA
  • Membantu menurunkan paras kalori dalam kolesterol
  • Memberikan stimulasi tenaga
  • Membantu membakarkan lemak
  • Membantu untuk detox
  • Membantu merendahkan tekanan darah tinggi
  • Melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya
  • Antibakteria dan antiviral
  • Menggalakkan kulit yang sihat
  • Mengurangkan gula dalam darah. Membantu mengurangkan gejala kencing manis
  • Baik untuk pencernaan dan boleh mengelakkan cirit birit
  • Membantu melawan penyakit seperti athma dengan mengembangkan saluran pernafasan

Tak sabar nak try nyer pun hadoi?(lawak Jozan hehe)... Nak tahu harga SHAKLEE CINCH ENERGY TEA MIX nih??? pm/sms/Whatsapps je sy sebagai pengedar sah Shaklee anda [ID:1161434]  di : 017-9807376.. Servis THORRbaik taw!! insha ALLAH!!!



Thursday, July 24, 2014

Jom ber" SPShop" | Modal dari serendah RM10, Bukan MLM, Halal Memang Berkesan!

Pada pemikiran kita, mesti susah nak percaya bende2 macam ni kan? modal ciput tapi ganjaran berganda. tu la 1st impression sy dulu. Banyak juga sy cuba nasib, yang  free ade (lihat entry sebelah kanan <<< ), tapi untuk yang berbayar, ini lah dia yang hangat diperkatakan...secara personal, sy telah join yg serendah-rendah nya, RM10. Syaratnya; RAJIN RAJIN RAJIN walaupun goyang kaki pun income masuk ^_^

Ada 3 Pakej :
 Pakej RM10  -- Duit masuk slow
Pakej RM60 -- Duit masuk sederhana
Pakej RM160 -- Duit masuk laju

*credit to rakan2 yang sudah join, sy join yg slow,so mmg slow sgt,nak tunjuk pun segan,pengakuan jujur nih..hehe [susah org nak ngaku jujur sekarang (; ]






Kenapa Mesti Join SPshop?
  • Macam mudah.com.my
  • Modal serendah RM10
  • 2 Jenis Bonus  (Sponser, Matrix, Key In)
  • Sistem adil dan tak menindas. Orang atas dapat, orang bawah dapat.
  • Real bisnes dalam pengiklanan
  • Terbukti berkesan 

Tak kenal,maka tak cinta:


Apa itu SPShops?
SPShops.Com atau SP Club International Sdn diasaskan pada tahun 2008 dan berdaftar dengan ROC di Malaysia dengan nombor pendaftaran 853130-H dan beralamat di No 69 Jalan Cyber 1B/3, Cyber Vally Commercial Centre, Cyberjaya, 43800 Sepang, Selangor.

SPShops diasaskan oleh Encik Adnan Ismail yang juga bertindak sebagai CEO SP Club International. Beliau berpengalan puluhan tahun dalam dunia direct marketing dan juga terbabit dalam membangun software dan backoffice untuk syarikat tertentu malah juga merupakan orang yang bertanggungjawab membangunkan perisian SPShops.
Laman SPShops ini dibina bermula pada tahun 2012 selaras dengan visi beliau untuk memiliki sebuah empayar perniagaan online mirip Mudah.My Ia mengambil masa sekitar dua tahun untuk disiapkan. Namun berbeza dengan Mudah.My En Adnan membangunkan syarikat yang 100% bumiputra ini dan berhasrat untuk berkongsi keuntungan syarikat dengan orang ramai yang menyertai syarikat samada sebagai reseller, merchant atau pelanggan dan membantu perkembangan syarikat ini. Harapan beliau adalah untuk menyaingi Mudah.My secara sihat selain membantu masyarakat .

Modal RM10 sahaja. Dia ada pakej RM10, RM50 dan RM100. Untuk dapat limpahan bonus matriks digalakkan join semua pakej dengan modal RM160.


Tetapi RM10 pun memadai pada peringkat awal ini. Ajak ramai-ramai join. Modal pejam mata pun boleh sertai.


Okay, dah baca dekat atas ni? So macam mana nak join? aku tak macam orang lain, and sy tak paksa pun. Nak boleh, tak nak pun boleh. Senang je! Apa-apa pun, aku lebih suka orang ramai register dulu. Register FREE je, bukannya kena bayar pun.



Register FREE tau! Mcm Sign up FB tu, buat username, password and lain-lain.


Tapi ingat tau, dekat bahagian sponsor tu letak xprezzoo sebab tu username sy.

Sama jugak nanti, korang akan guna username korang untuk jalankan real business ni dan jangan lupe contect sy untuk start (^_^)

Okay next, baca lagi tau! sy copy paste sedikit sebanyak info untuk semua orang baca :)

LEBIH BAIK MENCUBA DAN MATI DARI MATI DAN TIDAK MENCUBA


"Anda semua berpeluang bersama-sama untuk menjana income di dalam bisnes ini.

JOM bersama-sama menjayakan biz iklaneka online ini.. anda akan dibantu sepenuhnya. memang terbaeekkk!!

Bagaimana ianya berfungsi??

 KITA YANG TERAWAL...

Anda patut merasa bangga dan hebatt sebab anda merupakan generasi pertama yang tahu berkaitan dengan biz ini. bukan nak propa atau nak saiko tetapi ianya memang BENAR...

Tiada paksaan untuk sama-sama join biz ini tetapi alangkah indahnya kita dapat bersama-sama menjayakan dan meraih kekayaan di dalam bisnes pengiklanan online ini."


mari kita tengok apa yg menarik kat sini?

Okay, dalam business SPShops ni ada 3 pakej tau! Memang ketiga-tiga pakej ni berbaloi insyaAllah.
Kita kena yakin sebab aku yakin rezeki memang Allah SWT yang bagi. Kita usaha dan cari peluang untuk dapat rezeki lebih.

Dekat bawah ni, ada diterangkan pakej2 yang ada dan pilihan yang korang boleh buat untuk pilih pakej mana yang paling sesuai.

Pilih yang terbaik tau! Jangan menyesal nanti :)

"gambar kat atas nie menunjukkan pelbagai bonus networks yang bakal dinikmati oleh anda jika anda berjaya menaja apa jua jenis pakej yang disediakan oleh spshops.com dan setiap pakej yang diambil oleh pelanggan kita... berpotensi meraih income sehingga 1 juta atau lebih. memang masyukk!!"

"Berdasarkan jadual diatas, walaupun anda join pakej paling rendah iaitu RM10, namun anda juga berpeluang dan berpotensi untuk meraih sehingga 1 juta dengan syarat dapat menaja 12 orang dalam masa 30 hari.

Sekiranya anda gagal dan hanya mampu menaja mak dan ayah jer... so anda masih juga berpotensi untuk raih keuntungan sebanyak RM20,000 (cukup 10 level) .

Dan jika anda gagal / pasif / bosan/ malas nak menaja langsung / memang takder kawan kat dunia ni...anda tetap berpotensi untuk meraih keuntungan sebanyak RM1,000 bila cukup 10 level di bawah anda kerana syarikat mengunakan system matriks."

Ha, so macam mana? Sebab tu sy tak tunggu, sy terus join sebab modal rendah sangat.

Kalau takda orang nk join pun sy tak kisah, sebab sy dah dapat modal balik.

Takda masalah. Just CUBA! AMBIL PELUANG! Kalau orang atas buat kerja, kita pun dapat. Kalau orang bawah buat kerja , kita pun dapat juga. So orang atas dapat, orang bawah dapat. Sama-sama dapat.

*Pengalaman sy dulu, sy mengharapkan upline semata2, memang tak kemana,so walaupun sistem ini goyang kaki pun duit masuk, sy tetap mahu usaha sebab; 1) modal rendah giler 2)income speed mengikut pakej..lagi RAJIN kite promote, lagi LAJU income masuk ^_^

Kerja ni HALAL . Bukan MLM tau ! Dah dikaji selidik. Senang ja kerja ni. InsyaAllah kalau tak faham boleh add FB sy & kami ade Family yang akan guide anda,kami bukan jenis pentingkan diri ok?  

Pape pertanyaan boleh direct contact dengan sy ..
WHATAPPS / MSJ: 017-9807376
 credit: Deq





Dahulu dikenali says.com, kini 8share | Buat duit tanpa modal

Apakah itu 8share??

8Share is a private rewards club for social media users who like getting free stuff, earning extra cash every month, and being the first to introduce something new.

*Faham x?hehe... Macam ni, 8Share ni platform iklan yang memberi pengguna sosial mcm FB,Twitter & seangkatan dengan nya ganjaran seperti tunai, bonus setiap bulan dengan cara mempromosi kan iklan-iklan tersebut di laman sendiri. Mudah je kan??


Modal pun free (WHAT?? FREE???) ...yup, sesen pun xyah bayar.. tapi kita yang dibayar 20sen setiap klik. bayangkan 50 orang klik, total dah RM10 kan? sape weyhh nak bagi RM10 macam tu je??hehe.. Cukup rm50 dah boleh cash out...

Earnings untuk harini. Klik2 dpt RM7.40,sape sudi bagi?hehe

Meh join skali 8Share nih.. iklan sume disediakan, cuma kite perlu share & kreatifkan cara kita share link2 tu..mudah kan??

Betul nak JOIN collect duit macam sy?? jom daftar ikut sini>>>>>>>>>  DAFTAR

kalo dah daftar,tapi masih xfaham,boleh je bertanya,kalo x,sesat nnt..hehe

FB: Wan Mohamad Fadhli (seperti di Badge sebelah >>>> )
Whatsapps: 017-9807376

*Sebelah kiri <<<< nih ade column "Menarik disini" kan? tu contoh link2 yg sy tempek kt blog sy,rajin2 tlg klikkan instead of nuffnang,hoho...
*PASTIKAN SETIAP IKLAN HABIS LOADING DAHULU,BARULAH DIPADAM IKLAN ITU..

Monday, July 21, 2014

"Terima Kasih Nuffnang"



Tu lah ungkapan yang sy mampu berikan sebagai blogger nubis kubis nih..hehe..
terima kasih juga kepada blogger2 otai yang buat entry tutorial macam2
walaupun xdapat lagi CPUV mcm otai2 lain, dapat hasil CPC sangat2 memberi semangat utk berusaha lagi.. Insha-Allah, Alhamdulillah...

semoga dengan earnings yang meningkat sedikit sebanyak untuk terus memberi yang terbaik dalam blogging..

TERIMA KASIH, NUFFNANG & U"OLSS... ^_^

p/s: jangan lupe ye tolong click iklan nuffnang kt atas,kanan & bawah ye..hehe..tq so much :* 

Sunday, July 20, 2014

Apa itu RM20segera.com ??



Anda tercari-cari peluang BUAT DUIT yang MUDAH. Tidak perlu modal besar, tidak perlu website, tidak perlu produk. Semua telah tersedia.

CARA2NYA_
step 1- Masuk ke dalam link yang diberi http://www.rm20segera.com/?r=stagg , DAFTAR PERCUMA isi dengan betul butiran anda.
step 2- Bank in ke dalam akaun bank yang dikehendaki sebanyak RM20
step 3- Hantar butiran bank in duit kepada penaja anda, iaitu sy. Langkah akan terdapat didalam pengaktifan keahlian.
step 4- Keahlian anda diaktifkan sebelum tempoh 24 jam
step 5- Anda sudah boleh buat income !


NIKMATI LIMPAHAN RM20 BERTERUSAN KE AKAUN ANDA SEKARANG!! Nak keluar dari kesempitan hidup? DENGAN RM20 JE ..MAMPU MENGUBAH HIDUP ANDA..?? PULANGAN BESAR..MODAL KECIL?? Hari2 Masyyukkk!!! DAFTAR SEGERA! Jangan LUPA KONSEP SEDEKAH.
Klik Sini ===>>> http://www.rm20segera.com/?r=stagg


NIKMATI PELBAGAI EBOOK PERCUMA
ANDA BOLEH JUAL SEMULA EBOOK YANG ADA
100% KOMISYEN MILIK ANDA!

Cara Promosi Menggunakan 
Yahoo Group


Panduan Asas Affiliate

Panduan Membina Laman
Web Perniagaan


63 Killer Marketing
Strategies


 Bina Blog dalam
Masa 3 Minit Sahaja

Cara Upload Laman Web
Dengan Mudah


Million Dollar Email

Cara Mendapatkan Beribu-ribu
Pelawat Dengan Mudah


Six-Figure Secrets:
100 Powerful Promotion Tactics!


The 30 Minute Marketing

Apakah yang anda dapat bila join program ini? Anda akan dapat E-Book Percuma! Berapa banyak E-Book yang anda akan dapat? Anda akan dapat 10 Buah E-Book Percuma!! Berbaloi tak? Semestinya berbaloi sebab pengisiannya sangat perfect! Dan paling best, anda boleh jual balik E-Book itu mengikut harga yang anda ingin jual.. Disamping itu anda juga akan mendapat ID untuk promote link anda kepada orang lain pula... Mudahkan? Lihat dibawah…

Klik Sini ===>>> http://www.rm20segera.com/?r=stagg


Pertanyaan BIASA YANG DITANYA (FAQ). Untuk memudahkan anda FAHAM SISTEM INI.

1. Adakah perniagaan ini merupakan syarikat MLM, Direct Selling, Skim Pelaburan atau Skim Cepat Kaya?
Bukan. Perniagaan ini adalah perniagaan jualan yang biasa. Bukan pelaburan yang menjanjikan pendapatan tetap. Kami menawarkan pakej reseller kepada pembeli kami. Jika anda menaja keuntungan 100% milik anda dan pembayaran terus dibuat ke akaun anda bukan admin.


2. Bagaimanakah untuk mempromosikan program ini?
Untuk mempromosikan program ini ruangan khas dan panduan promosi  telah disediakan. Anda boleh mengekses pautan ini jika keahlian anda telah diaktifkan.


3. Siapakah yang mengaktifkan keahlian?
Keahlian ahli baru akan diaktifkan oleh pihak penaja bukannya admin. Sila pastikan anda mengisi borang butiran transaksi bagi membolehkan penaja anda mengaktifkan keahlian anda. Jika keahlian anda masih lagi belum aktif dalam masa 24 jam sila sms atau email penaja anda. Jika anda gagal menghubungi penaja anda sila email kepada rm20segera@gmail.com


4.Bagaimanakah untuk mendapatkan produk ebook yang disediakan.
Ebook boleh terus di download dari laman keahlian anda. Login terlebih dahulu dan klik pada laman download ebook (hanya untuk ahli berbayar). Kami akan cuba untuk senantiasa mengemaskini ebook-ebook terkini untuk bacaan anda.


5.Bagaimanakah untuk menyertai program ini?
Mudah sahaja, daftar keahlian sebagai free member dan login serta  key in  username dan kata laluan anda. Langkah seterusnya pergi ke pautan klik di sini untuk aktifkan keahlian anda. Sila buat pembayaran RM20 kepada penaja anda dan isi butiran transaksi. Jika bayaran dibuat mengunakan internet banking sila copy paste maklumat ke dalam ruangan ini. Jika bayaran mengunakan cara bank in. Sila masukan Nama Bank, Tempat dan Jumlah serta Nama Penerima. Anda juga digalakkan menghantar sms/email kepada penaja anda contoh:

email sy (kaido_koru@yahoo.com.my): 
RM20Segera
username anda:
tarikh:
masa:
bank:

 bagi mempercepatkan pengaktifan keahlian anda.


6. Bagaimanakah penaja ingin mengaktifkan keahlian peserta baru?
Sebagai penaja anda bertangungjawab mengaktifkan keahlian ahli baru yang telah membuat pembayaran kepada anda. Untuk mengaktifkan keahlian ahli baru anda perlu login dan klik di pautan. Sila pastikan downline anda mengisi borang transaksi. Sekiranya borang transaksi tidak diisi, maklumat downline untuk diaktifkan tidak dipaparkan. Anda juga boleh menyekat keahlian downline tajaan jika terdapat pemalsuan pembayaran.


Klik BUAT DUIT SEKARANG ===>>> http://www.rm20segera.com/?r=stagg

*Tidak rugi pun mencuba dengan modal yang sangattt rendah rm20 je..ebook tu boleh jual balik dengan harga anda..link ID anda pun boleh dipromote untuk menarik lebih ramai lagi downline anda. Keuntungan hanya anda tentukan, bukan upline atau downline anda. Siapa rajin, dia berjaya. Selamat mencuba!!!

Saturday, July 19, 2014

"Terbang Megah"



Kami masih akan terbangkan MAS
Kami masih percaya MAS yang terbaik
Kami masih rasa bangga dengan kamu
Kami masih sayangkan kamu

Kami membesar melihat kamu terbang
Kami membesar melihat kamu di awan
Kami melihat bendera kami megah di awanan

Sesekali ia jatuh...
Bangkit dan kutip semula bendera itu
Dan terus kibarkannya

Teruslah...terbangkannya.

oleh: SAIFUL NANG

#ChinUpMAS #WeStillFlyMAS #MH17

** Kredit foto : Media (minta info jurugambar jika tahu)

Friday, July 18, 2014

"Kita baru tembak jatuh pesawat"

Seram kan tengok tajuk entri di atas.. saya lagi seram bila baca perbualan mereka. Perbualan dibawah telah dirakam dan juga disiarkan di siaran  berita RTM dalam pukul 3 ptg tadi.

"Kuala Lumpur : Perkhidmatan Keselamatan Ukraine (SBU) mendakwa berjaya memintas dua perbualan telefon di mana pemisah pro-Russia yang mengaku tersalah tembak jatuh Penerbangan MH17 selepas insiden berlaku, semalam.

Rakaman perbualan dipintas SBU itu didedahkan kepada media Ukraine Kiev Post didakwa hasil perbualan antara pegawai perisikan tentera Rusia dan militan Cossack yang disokong kerajaan Rusia.

Panggilan telefon berkenaan dikatakan dibuat beberapa minit selepas kemalangan Penerbangan Malaysia Boeing 777-200 berhampiran kampung Chornukhine, kira-kira 80 kilometer dari barat laut Donetsk dekat sempadan Rusia, lokasi MH17 terhempas.


Berikut adalah transkrip daripada audio perbualan yang belum dapat disahkan kesahihannya yang dikeluarkan oleh Ahkbar Kiev Post.

IGOR Bezler (muke macam xbersalah je ko ni..ciss)


Igor Bezler (IB): Kita baru sahaja menembak jatuh sebuah pesawat. Ia jatuh di Yenakeivo (Wilayah Donetsk).
Vasili Geranin (VG): Juruterbang. Mana juruterbang?

IB: Sedang mencari lokasi dan gambar pesawat. Ia berasap.

VG: Berapa minit sudah berlalu?

IB: Kira-kira 30 minit lalu.

Komen SBU - Selepas meneliti kawasan kejadian, pengganas menyedari mereka baru sahaja menembak jatuh pesawat awam. Perbualan seterusnya berlangsung 40 minit selepas itu.

Mejar (M): Ini adalah kerja orang Chernukhin yang menembak jatuh pesawat. Dari tempat pemeriksaan Chernukhin. Orang Cossack yang berpangkalan di Chernukhino.

Greek (G): Ya, Mejar.

M: Pesawat jatuh dari udara di kawasan lombong Petropavlovskaya. “200” pertama (kod laluan rahsia yang merujuk kepada orang mati). Kita menemui kumpulan ‘200’- kod untuk orang awam.

G: Baik, apa yang anda ada di sana?

M: Secara ringkas, ia 100 peratus pesawat penumpang (awam).

G: Berapa banyak orang ada di sana?

M: “S**l, serpihan jatuh betul-betul di atas kawasan perumahan.

G: Pesawat jenis apa?

SBU - Fasa ketiga perbualan membabitkan seorang Mejar dan Greek yang seolah-olah membawa komander Cossack Nikolay Kozitsin, menunjukkan bahawa kapal terbang Malaysia Airlines membawa pengintip.

M: Saya kurang pasti mengenai itu, Saya belum dapat melihat semuanya. Saya hanya meninjau kawasan kejadian di mana mayat pertama jatuh. Mereka masih terikat pada kerusi dan tali pinggang keselamatan.

G: Adakah sebarang senjata ditemui?

M: Tiada, sangat pasti, semuanya. Barangan awam, ubat-ubatan, tuala dan tisu tandas.

G: Ada sebarang dokumen ditemui?

M: Ya, seorang pelajar Indonesia, dari Universiti Thompson.

Militan: Mengenai pesawat yang ditembak jatuh di kawasan Snizhne-Torez. Ia pesawat awam. Jatuh berhampiran Grabove. Banyak mayat wanita dan kanak-kanak. Orang Cossacks berada disana untuk melihat perkara ini.
Pihak TV memberitahu ia adalah pesawat penumpang AN-26, tetapi mereka kata ianya tertulis Malaysia Airlines di pesawat itu. Mengapa ia berada di wilayah Ukraine?

Nikolay Kozitsin: Maksudnya, mereka membawa pengintip. Mereka tidak sepatutnya terbang di sini. Peperangan sedang berlaku. "

Apa perasaan korang bila baca ni??
Update terkini, MH 17 dikatakan meletup di ruang udara tersebut sebelum terhempas di tempat kejadian oleh peluru berpandu B.U.K buatan Rusia.-sumber RTM

Sumber: myMetro

Pesawat MAS MH17 terhempas di Ukraine

Melihat tajuk diatas, pasti ramai yang terkejut..saya juga tidak terkecuali sebab malam tadi tido lewat, tengok2 ade org update di laman2 sosial tentang aircrash.. MAS MH17??? innalillahiwainnailahirojiun...

Belum sampai setengah tahun kejadian buruk menimpa MH 370 . Kejadian buruk yang lain pula menimpa MH 17 . 

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak melahirkan rasa terkejut dengan kejadian yang dilaporkan menimpa pesawat Boeing 777 milik Malaysia Airlines (MAS) penerbangan MH17.


Perdana Menteri menerusi akaun Twitternya berkata, kerajaan akan menyiasat segera kejadian tersebut.





Gambar-gambar dibawah disahkan oleh pihak Reuters.







 Senarai juruterbang & anak-anak kapal (sumber: THEMALAYSIANINSIDER)


Seperti yang dijangka, ada juga pihak yang tidak bertanggungjawab menyebarkan gambar-gambar palsu tentang nahas kejadian seperti yang ditunjukkan dibawah. Tolong beretika ketika menyampaikan sesuatu maklumat dan pastikan dulu sahih sebab kite bukan wartawan di tempat kejadian.

Keterangan daripada gambar yang di edit 

Edit


Tiada kesahihan (tiada logo MAS)

Dibawah merupakan rakaman saksi kejadian setelah pewasat MH17 terhempas di kawasan kawasan lombong Petropavlovskaya





Subhanallah..

salam takziah kepada seluruh keluarga penumpang, anak-anak kapal, juru terbang dan yang terlibat dalam nahas tersebut. sudah pasti ada hikmah pada setiap kejadian yang menimpa kita. Namun, kesahihan berita-berita ini masih kurang peratus ketepatannya dan sama-samalah kita menunggu updates daripada media massa negara kita.. Al-Fatihah untuk yang beragama Islam juga kepada saudara-saudara kita di Gaza. 

Serangan di Gaza dilakukan lagi 3jam selepas nahas MH17..




Harga lesen memandu KEKAL

Seperti yang diuar-uarkan baru-baru ni termasuk posting sy sebelum ini di SINI, setelah perkara tentang kenaikan harga lesen memandu menjadi "viral" di laman sosial, Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Liow Tiong Lai melalui twitternya memaklumkan bahawa harga lesen memandu TIDAK dinaikkan dan kekal seperti biasa.




Akhirnya, dengan kuasa suara rakyat, hal ini dapat disetelkan...tapi, selama mana harga ni akan kekal ye?? wallahualam.. 
layannnnnn........

Thursday, July 17, 2014

Karya Raisyyah Rania Yeap: Biarlah Palestine Menang!!





Saudara baru kita, Raisyyah Rania Yeap menulis sebuah karya tentang luahan hatinya terhadap keadaan yang melanda di Gaza sekarang ini.. Mari sama2 kita hayatinya...

Hati ku tak diam meronta-ronta
melihat gambar dan berita
saudara-saudariku diseksa
dibedil dibunuh tanpa rasa
kasihan atau kemanusiaan
inilah dia...dunia akhir zaman

Ingin saja ku ke situ
membantu memberi apa yang perlu
diriku ini yang tidak punya
anak, suami dan keluarga
"Boleh saja!", teriak hati ku
bujang yang hanya ada seorang ibu

Ingin saja ku kata pada ibu ku yang tua
bekalanku untukmu cukup sampai bila-bila
biarlah anak perempuan mu ini pergi
sesungguhnya semua orang akan mati
jika benar Allah tarik nyawaku di situ
maka syahid dan manislah pemergianku

Tidur ku di tilam empuk ini tak lena
hinanya ku selesa dan kenyang berbuka
bila di situ, mereka lari dari dibedil
namun apakah daya saya ini yang kerdil
hanya doa yang dapat ku beri
maafkan ku ini yang tidak seberani
saudara saudariku di situ yang berjuang
Ya Allah, biarlah Palestin menang!


- Sebuah karya oleh Raisyyah Rania Yeap -

    
Follow her at :



Durian: 10 Fakta Menarik Yang Anda Tidak Tahu!



Asal masuk je bulan Ramadhan, mesti Raja Buah ni femes... xkisah time berbuka or sahur, kompem melantak beberapa ulas, ade sampai beberapa biji.. TAPI...
ape kesan pada badan especially time2 puasa ni?? yela, makan durian kan panas, kite lak berpuasa separuh hari.. banyak mitos-mitos seperti  “boleh ke makan durian?” atau “tak tinggi kolesterol ke?”...

Ramai anggap Raja Buah ni punyai reputasi kesihatan yang tidak memuaskan even rasanya mmg sedap sangat-sangat (kecuali anti durian mmg xsuka makan especially bau yang "harum" ni..hehe)....Check it out!!!
Jumlah kalori untuk 1 ulas Durian (cekodok.com)

  1. Tinggi Kalori? Ramai yang menganggap buah durian tinggi kalori dan menggemukkan. Tahukah anda bahawa seulas durian baru mempunyai 50kcal. Tidaklah tinggi sangat.
  2. Tigggi Kolesterol? Durian atau mana-mana buah pun tidak mengandungi kolesterol. Kolesterol cuma datang dari sumber haiwan, bukan tumbuhan.
  3. Tiada nilai nutrisi? Buah durian kaya dengan pelbagai vitamin dan mineral seperti antioxidant vitamin-C (about 33% of RDA), B-complex dan potassium (penting untuk kawalan bendalir badan, mengawal denyutan jantung dan tekanan darah. Durian juga mengandungi calcium dan phosphorus
  4. Tinggi lemak? Satu ulas durian baru ada dalam 1-2g lemak dan tu pun bukanlah lemak tepu (saturated fat)
  5. Tinggi gula? Satu ulas durian ada dalam 10g gula. Tinggi? Itu bergantung kepada jumlah kuantiti pengambilan anda. Kalau 2-3 ulas masih kurang lagi daripada satu tin minuman soda.
  6. Panaskan badan? Memang. Buah durian mempunyai kualitit memanaskan badan jadi elak makan berlebihan, lagi-lagi kalau anda mempunyai diabetes atau tekanan darah tinggi.
  7. Tingkatkan nafsu seks? Betul! Itu berbalik kepada kualiti panaskan badan – peningkatan peredaran darah. Sekali lagi, hati-hati sekiranya anda hypertension dan elakkan bercium-cimuan :)
  8. Tidak sesuai untuk diabetes? Betul tapi itu bukan soal durian semata-mata tapi mereka yang ada diabetes atau kencing manis harus kawal pengambilan gula dan makanan/minuman yang tinggi glukosa.
  9. Kurangkan stress? Bergantunglah kot tetapi buah durian mengandungi amino asid bernama tryptophan yang bantu tingkatkan keluaran hormon serotonin (yang mengantukkan) jadi anda lebih senang tidur, rasa lebih “ringan” dan lebih tenang.
  10. Jangan makan berlebihan? Memang betul. Tapi sekali lagi, itu bukan untuk durian semata-mata tetapi untuk segala-galanya. 1-3 ulas sekali jalan tidaklah terus sangat.
So, here it is..kalau ade orang ragu-ragu nak makan durian especially yg tengah on-diet tu, kongsikan manfaat bersama... ^_^

GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 BY AINAA ROSEBERRY



GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 | AINAA ROSEBERRY | Giveaway ini dianjurkan oleh Ainaa Roseberry dengan kerjasama Mawar Khayalan dan  Fero Music. Malah juga di sponsor oleh beberapa blogger yang terkemuka seperti:














Giveaway ini akan berlangsung dari 2 Julai 2014(Rabu) hingga 20 Julai 2014(Ahad). Pemenang akan diumumkan 3 hari selepas GA ini tamat iaitu pada 23 Julai 2014.

Ikuti langkah-langkah mudah ini:
1. Klik iklan Nuffnang ditepi/atas blog ini

2. tekan button Like & Share bawah ini
3. Follow blog

4. Klik gambar diatas tu..

Senang kan?? ape tunggu lagi? join lerr..xnk ke duit free mcm kat atas tu??

Wednesday, July 16, 2014

Harga Baru Lesen Kereta & Motor Mulai 14 Julai 2014

Harga Baru Lesen Kereta & Motor Mulai 14 Julai 2014 | Kenaikan ini adalah disebabkan pelaksanaan Kurikulum Pendidikan Pemandu (KPP) yang telah dinaik taraf oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) mulai tarikh tersebut.

Mulai 14 Julai 2014, Harga Baru Lesen Kereta (Kelas D) Dan Motor (Kelas B2) adalah seperti berikut :
  • Harga lesen memandu kereta (Kelas D) = Dari RM 1,300 kepada RM 2,000
  • Harga Lesen Motor (Kelas B2) Dari 600 kepada RM 1,050



p/s: Rasa korang macam mane?? bagi pendapat sy, naik mendadak kot.. dlm 50% naik tak silap...wwoossyyhhhh... nasib baik dh complete due2 lesen B2 & D time diploma dulu.. tapi kalau nak upgrade kelas B2 kepada B full, still same ke bayarannya?? *berangan nak pakai BIGBIKE tapi apakan daya,naikkan lesen dulu..huhuhu

Giveaway Cash RM1000 by Emas Putih

As-Salam






ikuti langkah mudah ini

1. Klik iklan Nuffnang ditepi/atas blog ini

2. tekan button Like & Share bawah ini
3. Follow blog

4. Klik gambar diatas tu..

Senang kan?? ape tunggu lagi? join lerr..xnk ke duit free mcm kat atas tu??

Monday, July 14, 2014

Saya Nak Duit Raya RM300 Daripada Nile.Com.My

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Tertarik dengan GA kali ini, menampilkan saudara baru kite, sis Rasyyiah Rania Yeap yang baru memeluk agama Islam pada 5 Ramadhan yg lalu..so, lets join it together... Click banner sis rania yg cute ni ^_^


Apa nak buat dengan RM300?? wahh,,banyak tu..Insya-Allah, 1stly, kite sedia maklum dengan isu semasa dimana rakyat Palestine di Gaza dalam musibah yang dahsyat :'(  dan dengan sebahagian daripada duit ini sy akan dermakan pada badan yang bertanggungjawab yang handle bantuan ke Gaza disamping sy beli keperluan untuk beraya dan mengurangkan beban keluarga memandangkan sy masih mahasiswa ^_^ ..moga Raya kali ini lebih bermakna dengan giveaway daripada Nile.com.my ;)

إن شاء الله

Mari Menabung