Click me!

FB page

Sunday, August 31, 2014

SET SLIM SHAKLEE | PROMOSI MERDEKA 2014

=====
AWAS
=====================
PROMOSI KEMERDEKAAN [31/8/14-6/9/14]
======================
>>Merdekakan diri anda daripada lemak2 degil yang menjadi punca kegemukkan anda.. Kegemukkan punca penyakit!!!

>>Ini merupakan Harga PROMOSI KEMERDEKAAN 2014 !! jom dapatkannya sekarang!!!

*Promosi dibuka sehingga 6/9/14 terhad untuk 30 yang TERAWAL sahaja. FREE POSTAGE!!

palie 0179807376 sms/whatsapp


SYARAT-SYARATNYA:



1. Like myFB fanpage: Xprezzolicious On9 Shoppe
2. Follow blog sy ini
3. Sms/whatsapp "Set Slim Merdeka" berserta Nama, Alamat, No. Tel anda ke 017-9807376 (palie)
4. Atau tekan sahaja butang "ORDER NOW" dibawah ini




Thursday, August 28, 2014

Segmen Blogwalking Bulan Kemerdekaan

Jom kite meriah kan lagi kawan2 bloggers kita. Follow me and i follow u back. Jom berblogwalking


Sila Klik Banner Diatas untuk JOIN

Segmen BlogWalking bersama RedBellas

Jom kita berblog walking dan menambah kenalan & trafik. Follow me and i follow u back


JOM-JOM KLIK BANNER KAT ATAS NIH

Shaklee Omega Guard | Sangat berbeza dengan produk Omega lain

Omega Guard Shaklee merupakan supplemen minyak ikan yang terbaik untuk seisi keluarga. Ia boleh diambil oleh anak seawal usia setahun sehingga ke golongan dewasa dan berusia. Omega Guard mengandungi asid lemak Omega-3 yang termasuk DHA dan EPA yang amat penting bagi manusia kerana tubuh kita tidak boleh menghasilkannya. Jadi, sebab itulah penting bagi kita untuk mendapatkan asid lemak ini daripada sumber makanan atau supplement seperti Omega Guard Shaklee ini.

Antara manfaat yang boleh didapati daripada minyak ikan Omega Guard ini ialah:

  1. Sangat bagus untuk perkembangan minda dan otak. Khasiat DHA yang terkandung dalam Omega Guard dapat dinikmati oleh bayi sejak dalam kandungan lagi jika ibu-ibu mengambilnya sewaktu mengandung. Ia kemudian dapat diteruskan menerusi penyusuan susu ibu jika ibu menyusu mengambilnya. Apabila mencecah umur satu tahun, Omega Guard boleh dicampurkan ke dalam susu atau makanan kanak-kanak atau sekiranya dia pandai menguyah, dia boleh mengunyahnya.
  2. Baik untuk perkembangan memori dan fokus. Omega Guard adalah supplement yang sangat sesuai untuk orang yang mudah lupa atau hilang fokus kerana ia membantu dalam meningkatkan daya ingatan kita.
  3. Menyokong kesihatan kardiovaskular. Asid lemak Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard merupakan asid lemak yang penting dalam membantu memastikan jantung, arteri dan salur darah sentiasa berada dalam keadaan sihat dan tidak tersumbat. Omega Guard membantu merendahkan paras trigliserida dalam badan lalu merendahkan risiko daripada terkena penyakit jantung ataupun stroke.
  4. Mengawal paras kolestrol. Omega Guard juga bertindak untuk melawan kolestrol jahat (LDL). Ia akan mengurangkan kandungan kolestrol jahat dalam darah dan meningkatkan bilangan kolestrol baik.
  5. Mengurangkan sakit sendi. Salah satu manfaat Omega Guard ialah ia juga bersifat anti-radang. Banyak kajian menunjukkan supplemen minyak ikan (EPA+DHA) amat bermanfaat dalam mengurangkan kebas dan keradangan pada sendi dan seterusnya membantu dalam merawat rheumatoid arthritis.
  6. Mengurangkan gejala asthma. Memandangkan Omega 3 amat baik untuk melawan radang, maka pengambilan minyak ikan Omega Guard dapat membantu mengurangkan gejala selsema, asthma ataupun radang paru-paru.
  7. Menguraikan lemak. Omega Guard mencegah pengumpulan lemak pada badan dan seterusnya mengelakkan masalah obesiti.
  8. Memelihara kesihatan kulit. Omega Guard dapat membantu melicinkan kulit dan membantu memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis dan lain-lain.
Perbezaan kolestrol baik & jahat


Banyak gilosss manfaat Omega Guard Shaklee ni kan berbanding dengan produk Omega lain? Takkan nk tunggu, ternganga je?
===================================
Untuk pertanyaan & pesanan,
PM : Wan Mohamad Fadhli
SMS @ WHATSAPP : 017-9807376
===================================


Segmen Jom Blogwalk ! #2 by Mellya

Sila klik banner di bawah untuk join


Sunday, August 17, 2014

Kenyataan Rasmi CEO Shaklee | Jangan terlalu cepat buat andaian palsu

Mari kita lihat rakaman yang dibuat beberapa Master2 Shaklee yang bersidang di LongBeach,California,USA  untuk Special Master Celebration August 2014. Dengar betul-betul ye


another view




Ucapan khas kepada rakyat malaysia yang menggunakan produk Shaklee:



Statement rasmi yang dikeluarkan Shaklee



p/s: Fahami maksud sebenar boikot, bukannya mem "Cadbury" buta boikot produk-produk yang diuar-uarkan. Rajin membaca,tapi jangan baca tajuk sahaja ya. Dan kenapa saya tidak boikot Shaklee, bukan bermakna saya Shaklee Independent Distributor semata-mata.




Saturday, August 16, 2014

KENAPA SAYA TIDAK BOIKOT SHAKLEE? | Baca, faham, sebar.



SANDARAN YANG PERTAMA
Saya berasandarkan kpd kenyataan Ustaz Zaharuddin dlm blog beliau (zaharuddin.net)

http://zaharuddin.net/pelaburan-&-perniagaan/572-hukum-mcdonald-kfc-maxis-a-syarikat-yahudi.html

1) Hukum asal urusniaga dengan Non-Muslim termasuk Yahudi dan semua syarikatnya adalah halal selagi transaksi yang dibuat menurut syarat jual beli Islam.

2) Kewujudan syarikat-syarikat ini di negara Yahudi dan MoU perniagaannya di negara Yahudi tidak boleh dianggap sebagai membantu kerja keganasan Yahudi. Justeru, sebarang pembuktian seperti ini tidak kuat untuk mensabitkan bantuan 'direct' kepada kerja jahat Yahudi atau lainnya.

3) Hukum asal ini hanya akan bertukar kepada haram berurusniaga atau wajib memboikot mereka jika :-

a- Pemerintah Islam tertinggi iaitu Khalifah bagi seluruh dunia Islam mengarahkan boikot demi mencapai maslahat tertentu untuk Islam.

b- Syarikat tersebut mendedahkan secara terus terang dengan hebahan rasmi bahawa mereka memperuntukkan keuntungan mereka bagi menyokong serangan Yahudi ke atas negara umat Islam.





Syarat Sebelum Sebaran

Perlu diingat, selagi tiada edaran khusus, specifik dan rasmi oleh syarikat terbabit yang menyatakan mereka menyokong dan membantu serangan atas nama syarikat, selagi itu hukum asal iaitu harus berurusniaga dengan syarikat itu akan tetap terpakai.

Sekadar salah seorang pemegang saham bertindak sendirian membantu pembinaan kuil, atau membantu serangan oleh Yahudi juga belum cukup kuat untuk mengubah hukum harus tadi kepada haram. Ini kerana ia adalah tindakan peribadi salah seorang pemegang saham sahaja dan bukannya polisi sebuah syarikat itu.

Jika sekadar maklumat tidak rasmi dan khabar angin sahaja yang menyebut kaitan syarikat dengan gerakan ganas Yahudi. Tatkala itu, kaedah fiqh ini masih terpakai :-

أن اليقين لا يزال بالشك

Ertinya : Keyakinan tidak akan diketepikan hanya kerana suatu syak ( iaitu tidakpasti kebenarannya) ( Al-Majmu, Al-Nawawi, 1/266 )

Perlu difahami hukum asal harus berurusniaga dan membeli dari bukan Islam dan Yahudi adalah termasuk dalam bab yakin, ia tidak akan tergugat hanya dengan khabar-khabar angin penglibatan mereka dalam aktiviti serangan ke atas Islam. Keyakinan asal tadi hanya akan berubah bila dua sebab yang disebut di atas muncul. Wallahu'alam.

SANDARAN YANG KEDUA
Dr.MAZA mengatakan kita tidak memboikot produk Yahudi ataupun produk US, tapi produk Israel.

"Kita tidak anti setiap individu Yahudi sebagai satu bangsa tapi kita menentang Israel atas segala kejahatannya,” katanya."

http://www.sinarharian.com.my/semasa/boikot-produk-israel-bukan-produk-yahudi-1.299245

Boleh juga baca:
http://drmaza.com/home/?p=1818

SANDARAN YANG KETIGA
AQSA SYARIF sendiri mengatakan kita tidak memboikot company/ produk US tapi kita boikot mereka yg jelas menyumbang pd Israel. Umpamanya McD kita boikot sbb JELAS menyumbang pd negara haram Israel.

FB Aqsa Syarif: https://www.facebook.com/aqsa.syarif

SANDARAN YANG KEEMPAT
Shaklee tak ada dalam list Inminds, produk/ company yg kena boikot. Malah, bisnes Roger Barnett yg lain selain Shaklee -Burberry dan Beauty.com pun TIDAK ADA DISENARAIKAN dlm senarai yg kena boikot.

http://www.inminds.com/
http://www.inminds.co.uk/

SANDARAN YANG KELIMA
Pengakuan Roger Barnett sendiri & company statement sebelum ini mengatakan Shaklee tidak menyokong keganasan, tidak terlibat dgn politik dan TIDAK MENYUMBANG PADA ISRAEL ZIONIS.

Video pengakuan Roger Barnett: http://www.youtube.com/watch?v=Fkg9WKBwpOs&feature=share

SANDARAN YANG KEENAM
Petunjuk drp Allah melalui solat hajat, istikharah, doa & keberserahan yg TOTAL kpd Allah SWT & hanya kepada Allah SWT. Allah jua sebaik2 penunjuk jalan.

Semoga Allah tuntun kita di atas jalan kebenaran dan kebaikan. Amin. InsyaAllah.

#ShakleeEffect
#KenapaTakBoikotShaklee


credit: Kaklong Nuzula

Segmen Tingkatkan Trafik Blog by Irsyahealthyhouse


SILA KLIK GAMBAR DIATAS

SEGMEN INI SEHINGGA 26 OGOS 2014

*Jom meramaikan kawan

Friday, August 15, 2014

E-BOLA | Virus yang membawa maut setanding H1N1


Kini wabak Ebola meletakkan kita semua berisiko. Tolong bantu mendidik orang2 sekeliling anda dengan menghantar msg ini kepada semua kenalan anda ..

Apakah Ebola?

Ia adalah virus yang menyerang sistem darah orang:

Ebola adalah apa yang saintis memanggil demam haemorraghic - ia beroperasi dengan menjadikan mangsa berdarah dari hampir mana-mana sahaja pada badan mereka.
Biasanya mangsa berdarah hingga mati.


Ebola mudah berjangkit;
Yang dihantar melalui sentuhan dengan cecair badan seperti darah, peluh, air liur, air mani atau pelepasan badan yang lain.

Ebola Walau bagaimanapun BUKAN merebak melalui udara atau airborne.

Membawa MAUT:
Kira-kira 90% daripada orang-orang yang mendapat Ebola akan mati daripadanya. Ia adalah salah satu penyakit yang paling dahsyat di dunia, membunuh dalam hanya beberapa minggu.

Tidak boleh Dirawat (tiada ubat setakat ini):
Ebola tidak mempunyai rawatan yang diketahui atau mengubati. Mangsa biasanya dirawat kerana gejala dengan harapan bahawa mereka akan pulih. Cegah sebelum terkena. 


Bagaimana Saya Tahu Seseorang mempunyai Ebola?

• Demam
• Sakit kepala
• Cirit-birit
• Muntah
• lemah2 badan
• sakit2 sendi
• Sakit Perut
• Kurang selera makan

Melindungi Diri Anda:
• Basuh Tangan Anda dengan Sabun kerap kali. Anda boleh juga menggunakan hand sanitizer. Elakkan sentuhan fizikal yang tidak perlu dengan orang. Hadkan diri anda untuk makanan yang anda sediakan sendiri.
Membasmi Persekitaran Anda
• Gunakan pakaian perlindungan jika anda mesti mengambil berat atau pergi berhampiran seseorang yang anda mengesyaki mempunyai Ebola.
•Virus ini tidak boleh hidup dengan haba, cahaya matahari langsung, bahan pencuci dan sabun.

Bersihkan! :
• bunuh Perosak.
• Tikus boleh menjadi pembawa Ebola.
• mengasapi persekitaran anda & buang bangkai dgn betul!
• Mayat masih boleh mengakibatkan Ebola.
• Jangan sentuh mereka tanpa pakaian perlindungan atau lebih baik lagi mengelakkan mereka sama sekali.


Laporan:
• Laporkan sebarang mencurigakan tanda-tanda pada diri sendiri atau sesiapa sahaja dengan SEGERA

p/s: Dapatkan imunisasi dan cegah sebelum terlambat bak kata pepatah, "Sediakan payung sebelum hujan". Mencegah adalah lebih baik daripada merawat.

*KLIK DISINI untuk order set supplement imunisasi anda sekarang!!!

Thursday, August 14, 2014

Cara Pembayaran | Terima Kasih kerana berminat untuk SIHAT

Terima kasih sekali lagi kerana membeli vitamin SHAKLEE di Xprezzolicious On9 Shoppe.




  • Email ke kaido_koru@yahoo.com.my 
  • SMS/Whatsapp: 017-9807376
  • FB: Wan Mohamad Fadhli 
  • FBpage: Xprezzolicious On9 Shoppe
  • Nyatakan nama produk & kuantiti yang ingin dibeli. Jumlah harga akan diberikan
  • Setelah mendapat harga yang sepatutnya dibayar, bank in ke CIMB 0616-0001476-20-4 (Wan Mohamad Fadhli).
  • Kemudian, email/sms/whatsapp/inbox fb bukti belian. Sertakan sekali butiran pembelian seperti Nama, Alamat penghantaran, no. hp & produk yang dibeli.
  • Penghantaran akan diproses setelah bukti bayaran diperolehi
  • Penghantaran menggunakan Gdex ATAU Pos Laju
  • Pihak Xprezzolicious akan menghantar nombor tracking untuk rujukan

Wednesday, August 13, 2014

Kisah Benar Kahwin Mudah, Halal, Elak Maksiat | Jangan lupa sebar kasi parents baca!!

Kawin itu mudah kalau kita mudahkan!



1/3/2014 tarikh sepatutnya aku bertunang dengan suami aku,
tapi lepas sesi sarung cincin dari mak mertua, ayah aku panggil suami aku dtg dekat dia, depan tetamu semua dia tanya
"mu nak nikah tak harini?"

suami aku dengan terkejut terus angguk, sapa taknak kan?? haha.
ayah aku pun panggil seorang ustaz yang kebetulan sepupu suami aku ,

dia tanya "ustaz apa hukum saya bagi anak saya kawin hari ni, saya dah ada 3 saksi dan saya wali dia?"

ustaz tu cuma jawap " boleh, memang sah, tapi x pernah orang buat"
ayah aku jawap "orang tak buat biar saya buat"
dan paling best family mertua aku semua sokong, ALHAMDULILLAH dapat keluarga mertua yang terbuka juga,

dan kebetulan suami aku memang simpan dinar emas dalam dompet, dia keluarkan jadikan mas kawin,
dan ayah aku la yg jd tok kadi, dialah yang bagi khutbah nikah, dialah yang akadkan nikah aku

mudah tak nak halalkan hubungan? mudah sangat kalau kita mudahkan.

inilah kisah bertunang sesaat

ayah aku nikahkan pun cuma nak bagi aku dating secara halal,
sebab dia tahu anak dia ni tak baik mana, takut seludup keluar dating berdua,

Ya! ada yang cakap dan hina kata ayah aku gelojoh,
ada jugak yang RESPECT dengan tindakan gelojoh ayah aku,

10/5/2014 alhamdulillah,aku dah selamat nikah mengikut cara rasmi di malaysia,
memang tak perlu pun rasmi tu,tapi dah kita hidup dalam negara macam ni, kita ikutlah,

sempoi tak baju nikah aku pertama aku?, suami aku dengan kemeja, aku dengan kurung moden jeee

inilah kisah yang aku akan simpan untuk cerita dekat anak-anak dan cucu cicit kalau umur panjang,
kisah tak berapa menarik tapi sedikit RARE lah kot,

insyaALLAH, cerita ni bukan untuk riak atau bangga, tapi untuk mengubah minda kita yang dijajah, nak kawin susah, susah susah,
jadi berzina itu jadi mudah!


*update: 10/5/2014 nikah rasmi itu ialah saya nikah semula dimana lengkap dengan cop imam, surat pej agama,hiv test dan krusus kawin dan lain2 bagi memenuhi prosedure perkahwinan di malaysia

p/s: Adakah semua parents nak follow step macam ini yang merupakan step sebenar untuk bernikah?? Mostly NO..true story, so,keep sharing with your parents..hentikan minded kolot seperti "tak pernah dibuat orang","nanti apa orang kata", dan lain2 yang menghalang niat murni anak-anak nak jalinkan ikatan halal.. Mane lebih mulia? Bagi jalan yang halal  or biarkan mereka buat maksiat & zina?? There choice are yours,parents..

Tuesday, August 12, 2014

Keputusan Permohonan IPTA UPU | Tahniah kepada yang berjaya


Result UPU sudah pun keluar..
Kepada yang berjaya, TAHNIAH diucapkan...

kepada yang tidak berjaya,jangan putus asa,sila buat rayuan.
 Lepas tu buat solat taubat,solat tahajud & solat hajat kepada yang Muslim,minta doa kat Allah & bersangka baik kepadaNya atas ujian ini. Jangan sedih ok? tak dapat IPTA xbermakna kita gagal selamanya. 

Yang penting ingat Dia,tu sebenarnya Dia nak tunjuk.. Ganbarimasu!!




TERKINI ; 

Keputusan Permohonan Kemasukan Ke IPTA bagi Lepasan STPM/Setaraf Sesi Akademik 2014/2015 akan diumumkan pada 12 OGOS 2014 (Selasa)

Untuk makluman semakan boleh dibuat melalui Portal Rasmi BPKP JPT (UPU) http://upu.moe.gov.my/web/pendaratan.php atau secara sms 
(sila taip : UPU RESULT [No. KP] dan sms ke 15888.

Monday, August 11, 2014

Energizing Soy Protein | ESP Shaklee pun ade keburukan???



Korang kurus kering macam gambar di atas?? ^^^ hehe..u jangan butthurt.. sebab disini lah ade penyelesaiannya..jeng jeng jeng!!!

Pasti ramai penah dengar tentang ESP Shaklee tapi ramai ke penah kenal ESP Shaklee yang sedang meleTOPS bapak nyer hadui ter ber (slang Jozan..hehe)...???


ok.. ESP ni ialah Energizing Soy Protein daripada Shaklee. Punca ESP ni femes simple je.. FEMES!!!...
sebab ESP bekalkan protein yang cukup untuk badan manusia.
U olls selalu makan ayam ikan dan lain2 yang sumberkan protein, tp still tak sihat kan? tak kan tak cukup?

NAK TAHU TAK???



Dah tahu kan? so, if Tak cukup protein ape yang akan berlaku??
  • Rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar..macam Parkinson
  • kolestrol tinggi, tekanan darah rendah...then pening
  • punca ulser perut + ulser usus
  • luka lambat sembuh akhirnya berparut
  • ganggu penglihatan / lama2 jadi kabur
  • antibody tak kuat. bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang. kurang ketahanan
Tapi, kalau cukup protein pula?
U olls macam mane tahu badan kita cukup protein?? Kemusykilan disitu. so, "ALWAYS PLAY SAFE" ambil ESP ni sebagai pelengkap. No harm at all.

yang ni baru harmful..kihkihkih :p

KEBAIKAN : ESP SHAKLEE
  • Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant (women only okeh?) : ESP pulihara dan pelihara rahim u olls..
  • Untuk wanita yang sedang pregnant : ESP kuatkan uolls punye rahim dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.
  • Untuk wanita yang menyusu anak bertuah dan anak kesayangan : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila u cukup protein, means u cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.
  • Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.
  • Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan sokmo pun kurang.
  • Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.
  • Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty you!
  • Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah. Laar dan dahaga tu biasa la, itu dugaan Tuhan bagi sebagai ujian.


KEBURUKAN: ESP SHAKLEE

Kesan buruk nya bila u beli,tapi u simpan buat hiasan, tak minum, tak amalkan, tak ikut arahan yang sepatutnya. Rugi gilos kalau macam tu...sebab simple je nak bancuh semudah makan ABC.
Bancuh 1 sudu besar dengan air kegemaran then siap untuk diminum. HAAAA!! boleh bancuh dengan any feveret air u olls (tapu jangan bedal dengan air berkarbonat,hilan khasiat protein tu nanti der)
Bila sumenye tak, tak nampak hasil, kita jadi negatif. Nak salahkan sape? Salahkan kerajaan? ape kaitan der?..tak baik kn begitu..

so,u olls dah tahu kebaikan ESP SHAKLEE yg femes meleTOPS nih dan untuk siapa,kita dalam golongan yang mana? Kalau termasuk dalam golongan ingin mencuba..boleh saja. Tak memudaratkan pun. Tak rugi pun, malah badan makin sihat. Jangan jadi berkira kerana kesihatan.

Berminat? Nak dapatkan 1? Nak khidmat nasihat percuma? Contact je kat sini:
Wan Mohamad Fadhli
Xprezzolicious On9 Shoppe
sms/Whatsapp: 017-9807376

credit: Kotak Vitamin Saya


Saturday, August 9, 2014

LECITHIN | Manfaat & Kenapa anda perlukannya

APA TU LECITHIN?
Lecithin nie adalah sumber mentah setiap sel dalam badan.
Merupakan gabungan choline, inosite dan essential fatty acids yg lain.


APA MANFAAT LECITHIN PADA DIRI ANDA?
1. Lecithin ni membersihkan saluran darah dan juga pengemulsi semula jadi.
2. Ia mengawal penggumpalan platlet darah/thrombus.
3. Supaya otak kita cerdas
4. Mengurangkan nyanyuk pada org-org tua.
5. Ia mengekalkan kandungan air dalam kulit.
6. Lecithin ni mengalakkan penyerapan vitamin yg larut lemak jadi you get more from the vitamins yg you consume.
7. Lecithin nie merupakan emulsifier yg kuat. Dia boleh mengemulsikan lemak sebesar bola menjadi bintikan lemak yg kecil.
8. Membantu pengaliran lemak
9. Boleh diumpamakan sebagai pembakar yg membakar lemak dalam badan.
10. Menggalakkan metabolisme lemak dan mencegah hati berlemak.


SIAPA YANG BOLEH MENGAMBIL LECITHIN?
Mereka yang nak kurus termasuk ibu menyusu.
Pesakit diabetes dan buah pinggang.
Penderita stroke.
Mereka yang kolesterol tinggi.
Mereka yang mengalami inflamasi.
Mereka yang sukar tidur.


TAHUKAH ANDA?
1. Pesakit Diabetis tak boleh kekurangan Lecithin.
2. Penggunaan Protein dan Choline (ada dlm Lecithin) boleh meringankan sakit buah pinggang.
3. Kalau badan kita kekurangan inosite, (also komponen yg membentuk Lecithin seperti juga Choline tadi) kepala kita boleh botak atau keguguran rambut.
4. Alcohol dan carbohidrat boleh menambah lemak dalam darah dalam masa 2 jam

5. Lecithin boleh merawat keradangan.

SUMBER MAKANAN YANG TINGGI LECITHIN
Soya ~ Lecithin Shaklee dibuat dari soya.
Telur

KESAN KEKURANGAN LECITHIN
Rambut gugur
Tidak dapat fokus dengan baik
Sering sakit dan mengalami keradangan.


DEMO TINDAKABALAS LECITHIN DALAM MEMECAHKAN LEMAK


Juga boleh bergabung MELETOPS 
bersama ALFALFA SHAKLEE menjadi set slimming bajet..fuyoohhh

Menakjudkan bukan? apa tunggu lagi, nak tunggu lemak berkumpul ke?hehe... sms/Whatsapp sy di 017-9807376 utk pertanyaan,belian atau ape2 berkaitan dengan produk SHAKLEE yg THORRRbaik nih

Friday, August 8, 2014

Khasiat GLA complex Shaklee | Promosi bulan Ogos


Sana sini cerita tentang promosi bulan Ogos 2014 . GLA COMPLEX..Mesti ramai tercari2 apa GLA COMPLEX ni kan? GLA COMPLEX ni boleh juga dipanggil EPO ( evening primrose oil). Teruja kan? Testimoni daripada someone pernah makan EPO jenama lain tapi kesan penggunaan yang lama, berat badan die naik. So sekarang die dah stop makan EPO jenama X ( perlu dirahsiakan ).

Siapakah yang memerlukan GLA Complex?

Mereka yang mengalami PMS
Mereka yang mempunyai kitaran haid yang tidak tetap
Mereka yang mempunyai masalah cyst
Mereka yang ingin mendapatkan zuriat

Mereka yang ingin cantik


GLA COMPLEX SHAKLEE, Kenapa TIDAK EVENING PRIMROSE OIL (EPO)?

Kenapa perlu tukar dari Evening PrimRose Oil (EPO) biasa ke GLA COMPLEX SHAKLEE?

Kerana GLA SHAKLEE 2 KALI LEBIH BAIK DARI EPO!!

Mari kita baca, kelebihan memilih GLA Complex Shaklee

[BORAGE SEED OIL]

Diperkaya dgn GLA (Omega 6 Fatty acid ) & 2 kali lebih GLA banyak dari EPO.
Digunakan untuk :

Kesuburan
Period teratur dan lancar
Membantu meningkatkan susu ibu
Senggugut / PMS
Anti-keradangan
Rheumatoid Arthritis (RA),Sakit dada
Tekanan / Stress
Menopause symptoms,Eczema
Attention Deficit Hyperactivity (ADHA)
Stroke
Selsema
Lelah
[SUNFLOWER OIL]

Sumber Vitamin E utama & Anti Oksidan yg tinggi. Sesuai untuk:

  • Kulit berseri
  • Anti Penuan
  • Darah Tinggi
  • Elak jangkitan
  • Pra matang Baby
  • Membaik pulih sel
  • Sering batuk
  • Jangkitan paru-paru
  • Eczema
  • Senggugut (PMS)
  • Rheumatoid arthritis (RA) (Elakkan sendi rosak)
  • Kencing manis
  • Breast pain
  • Menopause

TAPI jangan salah anggap yang GLA Complex ni khusus untuk wanita sahaja ye..lelaki pun boleh ambil GLA untuk masalah diabetes, masalah kerap kencing dan juga membantu memperbaiki masalah prostat.

Sebenarnya, supplement GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya diperolehi dari makanan. So, mana nak cari asid gamma linolenik (GLA) dengan cara yang mudah? Jawapannya, telan je GLA Complex

Nak order?? SMS/Whatsapp je 017-9807376


Perbezaan antara supplement (Vitamin) & Ubat | Cegah lebih baik daripada merawat

Ramai orang salah sangka bila sebut supplement, "owh, makan ubat", "pill" dan sebagainya. Itu lah mind set kebanyakkan orang tentang supplement dan menyamakan kesan yang cepat seperti ubat-ubatan yang lain. Mari kita lihat perbandingan antara supplement (vitamin) dan ubat. 



Medicine ( Ubat )

1.       Ubat sama sekali ganjil dengan tubuh badan. Mereka tidak menjadi sebahagian daripada tisu-tisu kita, tidak juga menyumbang bahan-bahan berkhasiat.

2. Ubat ialah ejen-ejen bahan kimia yang kuat yang boleh mengubah fungsi –fungsi secara menggangu tindakan biokimia dan proses enzim.

3. Ubat boleh mengakibatkan kesan sampingan, kebanyakkan boleh kekal dalam badan. Malahan aspirin boleh kekal menyebabkan ganguan dalam perut, pendarahan dalam perut, loya, ganguan penglihatan, ganguan mental, bintik-bintik merah, telinga berdengung, ganguan penghadaman, dan akhirnya kematian.

4. Ubat bertindak baik hanya secara berasingan. Ianya boleh mengangu satu sama lain dan berkebolehan menghasilkan kesan-kesan sampingan.

5. Ubat baik dimakan biasanya dipertengahan waktu makan untuk mengelakkan hal yang saling mempengaruhi atau pencairan oleh kesan daripada makanan.

6. Ubat berkemungkinan membawa maut. Salah guna atau berlebihan boleh membunuh.

7. Ubat menghasilkan kesan kepada setiap orang. Tidak kira apa keadaan seseorang itu. Seseorang boleh merasai kesan pengambilannya.

3. Ubat bertindak cepat dan menakjubkan, sering mengasar.seseorang boleh menerima kesanya dalam jangka masa yang pendek beberapa minit atau jam.

8. Ubat merawat kesan atau tanda-tanda sakit, tetapi bukanya merawat punca sakit. Ianya hanya menutup kesakitan, disebaliknya ia tidak memulihkan. Tidak ada keadaan badan yang disebabkan oleh kekurangan apa-apa ubat. Contohnya sakit kepala, bukan disebabkan kekurangan aspirin pada sesuatu system.

9. Orang tua biasanya memerlukan ubat pada sukatan yang rendah kerana mudah mendapat kesan sampingan yang serius jika dibandingkan dengan orang muda.


Supplement ( Vitamin )

1.    Bahan berkhasiat kesemuanya adalah semulajadi dan penting kepada tubuh badan. Jika kita kurang mengambilnya, kita akan mati atau sengsara akibat kelemahan fungsi organ.

2. Bahan-bahan berkhasiat bertindak dengan membantu tindakan biokimia dan pemprosesan enzim.

3. Bahan berkhasiat tidak menimbulkan kesan sampingan. Menggunakannya berlebihan hanya tergangu sementara. Oleh itu badan akan membina system enzim untuk menghadapi bahan berkhasiat, ianya bersedia menghadapi kelebihan.

4. Bahan berkhasiat bertindak lebih baik secara bersatu antara satu sama lain ibarat rantai. Kesemuanya harus bergabung untuk menghasilkan kesan yang lebih baik.

5. Bahan berkhasiat baik diambil bersama makanan. Ianya lebih berkesan menyerap bersama makanan dan mempertingkatkan keberkesanan penghadaman lain-lain factor makanan.

6. Bahan berkhasiat adalah selamat. Tiada satu pun kenyataan yang tercatit mengenai merbahayanya dengan pengambilan vitamin, zat galian dan asid amino.

7. Bahan berkhasiat tidak menghasilkan tindak balas kepada seseorang. Ianya hanya member kesan sekiranya bahan-bahan berkhasiat ternyata kekurangan dalam tubuh badan.

8. Bahan-bahan berkhasiat bertindak secara perlahan-lahan dalam jangka masa yang panjang. Ia kebiasannya mengambil masa berbulan-bulan untuk mencapai kesan kejayaan.

9. Bahan berkhasiat bertindak merawat terhadap PUNCA penyakit sekiranya digunakan kerana menampung kekurangannya. Jika sesuatu keadaan yang sedia ada itu berpunca dari kekurangan sesuatu bahan berkhasiat yang tertentu oleh itu menambahkannya ketika mengambil makanan dapat mengatasi masalah serta kerosakan yang telah terjadi dan tidak berulang lagi.

10. Orang tua memerlukan lebih banyak bilangan khasiat, oleh kerana factor-faktor kekurangan yang berlarutan begitu lama serta penghadaman yang lemah.


RINGKASANNYA...

Ubat di ambil ketika kita sakit sahaja...

Supplement boleh diambil bila-bila masa... dan yang paling penting minum air banyak semasa mengambil supplement...

Ubat mengandungi dadah yg membolehkan ia bertindak dengan cepat....

Supplement tidak menggunakan dadah tetapi mengandungi banyak vitamin-vitamin yang sihat yg digunakan untuk melawan segala penyakit....




**JADI FIKIR-FIKIRKANLAH YG MANA TERBAIK BAGI DIRI KITA **

Senarai Restoran Ramly Burger Malaysia




Ramly Burger atau Burger Ramly ?
kedua-dua sama sahaja.
entry kali ini i nak berkongsi tentang Burger Ramly,
salah satu produk tempatan yang popular setanding Mcdonald
sama seperti restoran Mcdonald,
Ramly turut menyediakan beberapa kiosk  untuk penggemar burger,
mugkin ada sudah tahu mungkin ada yang tidak kewujudan Kiosk Ramly Burger

berikut adalah senarai restoran Ramly Burger di Malaysia.
info dan gambar adalah dari laman web Ramly Burger.
mungkin ada sesetengah kiosk telah berpindah,
untuk lebih info boleh cuba telefon nombor yang telah diberikan,

kalau panggilan tidak dijawab bermakna kiosk tersebut tidak lagi beroperasi.


Bandar Botanik, Klang 
No 43 & 45 GF, Jalan Kasuarina 2/KS 07,
Bandar Botanik, 41200 Klang,
Selangor Darul Ehsan.
Tel: 603-3325 1463



Mukim Batu, Kuala Lumpur
No. 12, Jalan 29/10A,
Taman Perindustrian IKS Mukim Batu,
68100 Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel: 603-6184 2972
Fax: 603-6185 3526




Bandar Tun Razak, Kuala Lumpur
Lot 35, Pesiaran Mewah,
Kawasan Penindustrian Bandar Tun Razak,
Cheras, 56000 Kuala Lumpur.
Tel: 603-9172 6617 Fax: 603-9172 1222



Bandar Baru Bangi, Selangor
No33 (Ground Floor), Jalan Medan Pusat 2D,
Seksyen 9, Bandar Baru Bangi, Selangor.
Tel: 603-8925 2653 Fax: 603-8925 0289


selain cawangan diatas,
terdapat lagi 4 kiosk yang boleh anda cuba.

Taman Maluri,Kuala Lumpur,
No 25G & 23G, Jalan Kampung Pandan,
Taman Maluri, 55100 Kuala Lumpur.
Tel: 603-9281 3231 Fax: 603-9281 0146


Meru,Klang
No. 9 & 11G, Jalan Klang Sentral 10/KU5,
Taman Klang Sentral, Bukit Raja Meru,
41050 Klang, Selangor.
Tel: 03-3341 7554


Setapak,Kuala Lumpur
56-G, Tingkat Bawah, Jalan 42/26,
Taman Sri Rampai, Setapak, 53300 Kuala Lumpur.
Tel: 603-4021 2896


Jalan Raja Abdullah,
No. 132A, Wisma Akar, Jalan Raja Abdullah,
50300 Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel: 603-2691 8952 Fax: 603-2691 4229  

kesemua info diatas shark kongsi dari laman web rasmi Ramly Food,
untuk info lebih lanjut boleh dapatkan di www.ramly.com.my

buat masa sekarang kesemua restoran bertapak di Selangor,dan Kuala Lumpur sahaja,
mungkin di negeri-negeri lain akan menyusul nanti,
siapa tahu hasil boikot Mcd,
produk Ramly pula mengambil alih populariti di Malaysia.

Selamat Mencuba.

credit: Shark

Thursday, August 7, 2014

Tips untuk mengenalpasti produk berkaitan Israel

Sekarang kita sedia maklum ramai yang lantang bersuara bersungguh-sungguh melaungkan slogan "BOIKOT" barangan Israel, tapi adakah ianya berserta tindakan? atau hanya laungan emosi semata-mata.

Demo boikot di McD Kemaman 
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
"Eh, ade MILO free, jom pekene secawan due, kering tekak pulak"

hahahaha...

Kita kena faham, boikot tu bermaksud tidak membeli, dan kita menyeru kepada orang ramai agar turut tidak membeli jenama yang diboikot, dalam hal ini produk2 yang mempunyai kaitan dengan Israel. Tapi produk2 mereka terlalu banyak, macam McD, Starbuck tu ramailah orang tahu. So macam mana kita nak tahu dan kenalpasti yang produk itu ada kaitan dengan Israel?


Kalau siapa2 yang ada smartphone iPhone atau Android, boleh download aplikasi mobile Buycott seperti berikut:



Caranya senang je, register dulu (atau boleh juga sign-in pakai Facebook profile), lepas tu pilih kempen (Campaign) seperti "Long live Palestine boycott Israel" dan "Avoid Israeli Settlement Products".



Lepas tu scan barcode mana2 produk yang korang bercadang nak beli dan dia akan bagitau sama ada produk tersebut ada kaitan dengan Israel dan harus dielakkan atau tidak. 



Contoh produk yang dikesan tiada kaitan dengan Israel:




Contoh produk yan dikesan ada kaitan dengan Israel dan perlu diBOIKOT:
 



Kita juga boleh melihat Family Tree bagi sesuatu produk yang telah discan, siapakah Syarikat Induk, anak syarikat dan kumpulan jenama yang di bawahnya.


Tapi ada juga barang yang kita scan tapi tak jumpa maklumat produk tersebut, so kita boleh masukkan sendiri maklumat tersebut. Aplikasi ini berbentuk komuniti, lagi ramai orang join, lagi ramai orang masukkan data, lagi banyak maklumat yang boleh disalurkan untuk membantu dan memudahkan orang lain.

Dengan adanya mobile app ini, lebih mudah untuk kita boikot produk berkaitan Israel. Kita juga boleh juga nak boikot produk lain berdasarkan kempen2 lain yang anda rasa nak join seperti boikot produk yang menggunakan haiwan sebagai bahan eksperimen, produk kosmetik yang berbahaya, boikot barangan yang made in China dan lain2 lagi kempen.

Oleh itu marilah kita mulakan untuk cuba memboikot semua produk berkaitan Israel.


* Sebarkan artikel ini agar lebih ramai orang tahu mengenai kewujudan aplikasi yang sangat berguna ini.










Wednesday, August 6, 2014

Segmen Blogwalking Syawal by Prettyiz

Nak supplement free tak??? jom join... KLIK BANNER DIBAWAH



Kenali Alfalfa | Eh, Tak Pernah dengar pun!!

Alfalfa ni sejenis tumbuhan yang merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah dan mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.


Perkataan Alfalfa berasal dari frasa Arab , Al-fac-facah yang bermaksud 'Bapa kepada semua Makanan'. Pengamal perubatan herba (herbalists) selalunya akan mengesyorkan Alfalfa untuk pesakit yang kurang nutrisi (malnutrition), lemah (debility) dan sakit berpanjangan (prolonged illness).



Kebanyakan orang mengatakan supplemen masa kini adalah tidak harus diambil kerana ianya bukanlah makanan sunnah. Namun di dalam surah An-Naba’ (Berita Besar) ayat ke 16. -“wa jannaatin alfaafa” yang bermaksud “dan kebun-kebun yang rendang”


Apakah kebaikan Alfalfa?

Agen Detox
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Mengandungi enzim yang tinggi dalam membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Melegakan sembelit
  • Terkenal sebagai purifier untuk darah dan hati daripada bahan kimia dan logam berat
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  • Membuang angin dalam badan (Toksin punca angin berlebihan dalam badan)
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan. (Toksin juga membuatkan badan lesu dan lemah)
  • Melegakan elergi dan ekzema
  • Meneutralkan asid dalam badan (Kealkalian yang tinggi)
  • Meringankan masalah badan, kaki dan nafas berbau
  • Umum
  • Melegakan sakit sendi dan belakang.
  • Merawat arthitis
  • Merawat Ulcer
  • Merawat athma
  • Mengurangkan Migrain melalui kombinasi Magnasium dan Calcium
  • Mengandungi bioflavonoid yang membantu radang lapisan perut
  • Sumber Vitamin K semulajadi untuk kuasa penyembuhan pendarahan gusi dan hidung
  • Mengurangkan pengekalan air berlebihan dalam pundi kencing
  • Merendahkan tahap kolestrol
  • Menstabilkan Paras gula dalam darah
  • Membantu meningkatkan selera makan.
  • Mengatasi kesan sampingan kemoterapi yang digunakan untuk merawat kanser dengan meningkatkan sel darah putih untuk lawan penyakit.  


Suami
Meningkatkan stamina seorang suami

Wanita
Milk booster
Memulihkan urat selepas bersalin.
Memberi kelegaan semasa haid.
Merawat masalah keputihan pada wanita..
Membesar dan menegangkan payudara.
Bertindak seperti kacip fatimah kepada isteri (enhance libido).

Saya sudah, anda bila lagi???
SMS/Whatsapp sy di : 017-9807376


Tuesday, August 5, 2014

10 Cara Mulakan Diet Untuk Kurus Dengan Shaklee

Assalamualaikum semua..salam sejahtera..


Kebelakangan ni, banyak sekali dapat order Set Inch Loss Shaklee. Tak kiralah yang bajet atau full set.Ramai rupanya nak kurus dan nak slim atau kembali asal seperti zaman muda atau zaman belajar dulu.Tapi masalahnya adakah dengan hanya makan supplement akan membuatkan kita kurus dan lansing seperti yang kita nak?Tak dinafikan, ShakleeSlimming set memang sangat berbaloi dan berkesan. Tapi mesti kena caranya. Mesti sentiasa ingat, untuk kurus dan sihat  , kita tak boleh bergantung 100% kepada supplement. Supplement hanya membantu mempercepatkan disamping memberi zat tambahan kepada tubuh ketika berdiet.

Ramai yang terutamanya yang dah mengambil supplement Shaklee seperti CINCH SHAKES, OMEGA GUARD, ALFALFA ,LECITHIN,CINCH TEA dan sebagainya tak tahu yang sebenarnya mereka perlu juga mengawal diet yang seimbang bagi mencapai matlamat untuk kurus.Dan perlu jugak diingat berat ideal badan seseorang individu adalah berbeza. Jangan nanti orang berat 40kg, kita pun nak 40kg, akhirnya orang lain berat 40kg cantik, kita berat 40kg kurus kering pulak. Rasanya semua dah tahu cara kira BMI, so tak payah saya terangkan disini.

Mulakan Diet Kurus Shaklee dengan 10 Cara Ini.



1. Makan sumber protin pada setiap waktu makan termasuk waktu sarapan.

Bagi yang dah ada set slimming shaklee, CINCH SHAKES baik anda ambil semasa sarapan atau sebelum dan selepas senaman bergantung kepada gaya hidup anda. Untuk maksimakan kesan kenyang, blend dengan beberapa biji kurma atau badam. Anda juga boleh campurkan sedikit mentega kacang (pure kacang) untuk tambahan protin. Tak perlu gunakan susu walaupun susu rendah lemak. Untuk yang kurang aktif waktu bekerja, contohnya duduk saja di pejabat, lebih baik minum 30 minit sebelum bersenam atau sebaik sahaja selepas bersenam, workout di gym, joging dan sebagainya. Tapi kalau anda seorang yang aktif , tiada masalah ambil diwaktu sarapan.

2. Tinggalkan sementara produk yang berasaskan tepung seperti roti dan pasta.

Roti putih termasuklah roti serat tinggi perlu dielakkan sementara waktu( selepas program diet tiada masalah). Begitu juga dengan pasta, makaroni, spegheti dan yang seangkatan dengannya. Kalau anda ingin mengambil serat, ambillah oat masak. Jangan sekali-kali gunakan oat segera kerana oat segera telah diproses dan kadar kalorinya lebih tinggi dari oat masak.

3. Makan makanan yang segar.

Elakkan sama sekali makan makanan yang telah diproses seperti sosage, nugget, daging beger dan sebagainya. Ini kerana makanan yang diproses mengandungi lemak yang tinggi dan MSG yang tidak baik untuk kesihatan. Makanlah makanan yang segar dimasak dari bahan mentah.

4. Kurangkan pengambilan makanan berkanji kepada sekali sehari sahaja. Jangan ambil lansung pada waktu malam.

Pilihan terbaik adalah keledek, kacang atau bijirin. Kentang juga adalah lebih baik berbanding nasi putih untuk sumber karbohidrat. Bagi yang mampu makan nasi beras perang adalah lebih baik. Sukatan nasi putih sekali makan hanyalah sebesar satu genggaman tangan kita sahaja. tiada masalah kalau nak makan nasi waktu makan malam, tapi sebaik baiknya makan waktu petang.

5. elakkan makan buah buahan berlebihan.

Selalunya kita silap. Kita menganggap makan buah buahan banyak baik untuk kesihatan. Tetapi sebaliknya sekiranya kita makan berlebihan seperti contoh buah buahan yang mengandungi kandungan gula yang tinggi. maksima 2 biji sahaja sehari dari jenis rendah gula dan tinggi serat seperti apple, pear dan plum. Bagi yang tak selalu makan buah buahan, Vitamin C Plus Shaklee adalah yang terbaik dipasaran. Satu kapsul mengandungi 500mg vitamin C, iaitu anggaran sebanyak 7 biji oren.

6. Kurangkan atau ketepikan terus makanan jenis tenusu untuk sementara terutamanya susu lembu.

Ketepikan susu atau produk tenusu,kecuali keju pada jumlah yang sederhana dan yogurt yang tidak berlemak. Untuk pastikan kadar kalsium dalam tubuh mencukupi, OSTEMATRIX adalah pilihan terbaik, dengan sumber kalsium dan magnasium.

7. Hentikan serta merta minuman berkabonat.

Kandungan gula didalam minuman berkarbonat adalah sangat tinggi. Juga kurangkan gula didalam minuman seharian seperti kopi, teh dan lain-lain. Untuk menggantikan kopi dan teh, ambil CINCH TEA MIX sebagai ganti. Ia sangat baik untuk kesihatan, membakar lemak, emberi tenaga dan meningkatkan metabolisma tubuh.

8. Hentikan penggunaak minyak sayur sayuran seperti minyak bunga matahari, ataupun minyak jagung.

Minyak yang terjual dikedai kedai adalah minyak yang bertapis tinggi dah mudah teroksida bila dipanaskan. Ini boleh menyumbang kepada plak dalam arteri. Sebaliknya gunakanlah minyak zaitun.

9. Perhatikan jenis lemak yang anda makan.

Bukan jumlah lemak yang anda makan yang menjadi perkiraan tetapi apakah jenis lemak yang anda makan. Apakah ia dari jenis lemak tepu /tak tepu? Kandungan lemak tepu yang berlebihan tidak baik untuk kesihatan. Bahan makan yang mengandungi banyak lemak tepu adalah seperti danging bahagian rusuk , keju, mentega, susu penuh krim, dan makanan yang diproses(segera). Hindarkan terus magerin dan makanan goreng. Jangan buang terus lemak dari diet seharian. Wanita dewasa memerlukan tidak lebih 12gm lemak dalam diet seharian dan lelaki tidak lebih 20gm sehari. Pengambilan Minyak Omega 3, seperti OMEGA GUARD adalah yang terbaik.

10. Minum air dengan banyak sekurang-kurangnya 8 gelas sehari atau lebih. Minum air sebelum tidur dan setelah bangun pagi.

Minum air selagi urine anda tidak berwarna putih. Sekiranya urin berwarna kuning, bermakna anda belum cukup air.

Sambil anda mengamalkan 10 langkah permulaan untuk diet kurus diatas, anda juga perlu mengamalkan pengambilan supplement dengan cara yang betul.

Cadangan Pemakanan Slimming Set Shaklee


SARAPAN

Makan 5 biji Alfalfa setelah bangun dari tidur ataupun sebelum sarapan.

Ambil 2 sudu CINCH SHAKES MIX + AIR KOSONG ( anda boleh tambah kurma 3 biji/badam/mentega kacang dan di kisar bersama).anda juga boleh menggantikan dengan 3 sudu Shaklee ESP.

Anda akan kenyang shingga makan tengah hari. Selera makan tengah hari pun selalunya akan berkurangan, dan anda akan makan dengan sedikit

MAKAN TENGAH HARI

Sebelum Makan tengah hari, makan 3 kapsul OMEGA GUARD. Ini akan mengawal nafsu makan anda dan anda akan rasa cepat kenyang.

Makan nasi ( agak2 sebesar genggaman tangan )+ ikan/daging (yang x berlemak)/dada ayam. Pilihan terbaik lauk adalah yang direbus,kukus ataupun dibakar. Elakkan seboleh-bolehnya lauk yang digoreng. Makan sayur atau ulam-ulaman lebih banyak dari nasi.

Sekiranya anda ingin mengambil LECITHIN, seelok-eloknya ambil selepas makan 3 kapsul. Ini akan menyebabkan segala lemak yang anda makan tadi akan terimulsi dan akan dikeluarkan melalui buangan.

Elakkan minum minuman sejuk selepas atau ketika makan. Amalkan minum minuman suam atau panas sahaja.

MAKAN MALAM

Elakkan makan makanan berkanji pada waktu malam seboleh-bolehnya. Sekiranya anda makan bersama keluarga, makan hanya lauk dan sayur sahaja.

Ataupun anda boleh Menggantikan makan malam dengan CINCH SHAKES atau ESP sebagai pengganti. Buat seperti sarapan. Tetapi seelok eloknya anda senaman sebelum atau selepas mengambil Cinch Shakes.

Sebelum tidur , makan 5 biji ALFALFA COMPLEX untuk proses detox tubuh anda semasa anda tidur. Dan jangan lupa minum air secukupnya sebelum tidur.

Selamat mencuba.

Sekiranya berminat mencuba SET SLIMMING SHAKLEE, hubungi saya melalui SMS/ Whatsupp ke 0179807376

Mari Menabung