Click me!

FB page

Sunday, June 5, 2011

Cara Buat Akaun PayPal

Entri kali ni aku nak terangkan cara nak buka akaun Pay Pal... Akaun ni penting kalau kita nak buat duit online ni... Ikut step by step bawah ni k. . 

1) Firstly, korang bukak laman web www.paypal.com
2) Korang tekan butang Sign Up kat atas sebelah kanan tu...



3) Pastu, korang diberi pilihan untuk pilih jenis akaun... Aku pilih personal je... Pastu, korang tekan butang GET STARTED...


4) Dah tekan? Lepas je korang tekan, isila maklumat diri korang ni ok... Haaa...


5) Selesai je isi maklumat... Korang di minta untuk isi maklumat kad kredit... Kepada yang ada kad kredit tu isila... Tapi, kepada yang takde macam aku ni just tekan ja Go To My Account... Sebab aku nak ajar korang cara nak link kan bank korang punya akaun dengan pay pal punya akaun tanpa pakai kad kredit... Tapi pada tutorial yang seterusnya la ek... Huhuhu..

"DAH SIAP AKAUN PAYPAL KORANG"

Mudah ja kan? Macam mana korang nak transfer duit dari akaun paypal ke akaun bank malaysia korang?

Klik SINI!!


Sumber : Cara Buat Akaun PayPal | Segalanya Disini. . .

1 comment:

Mari Menabung